עמוד השדרה שלנו מורכב מחוליות, אשר בין כל שתי חוליות מהן ממוקמת טבעת סחוסית קשיחה (Annulus) המכילה חומר רך שמהווה את הגרעין (Nucleus). טבעת סחוסית זו (הדיסק) מטרתה לשמש כבולם הזעזועים של עמוד השדרה בפעולות הפיזיות שאנחנו מבצעים. לעיתים, בגלל סיבות שונות ומגוונות, הסיבים היוצרים את הטבעת הסחוסית נפגעים ונוצר מצב בו החומר הרך בולט החוצה ("בלט דיסק"). במקרים בהם נקרעים סיבי המעטפת לגמרי, נוצר מצב הקרוי "פריצת דיסק" או "בקע בדיסק". ניתוחי פריצת דיסק הם ניתוחים שמטרתם היא טיפול בבלט או בקרע שנוצרו בסיבים היוצרים את מעטפת הדיסק, על מנת להשיב למטופל את איכות חייו ואת יכולת התנועה שלו.
מדוע חשוב לבצע ניתוחי פריצת דיסק כבר במצב של בלט?
ראשית גם מצב של "רק" בלט עלול להתדרדר במהירות למצב של פריצת דיסק מלאה. לכן, חשוב לטפל במצב מוקדם ככל האפשר ולא להמתין להחמרתו.
שנית, אצל חלק גדול מהמטופלים הסובלים מבלט דיסק, לוחץ הבלט על עצב, מגרה אותו ויוצר דלקת מקומית מכאיבה, המלווה בסימפטומים נוספים רחבי טווח יותר כמו כאב באזור הישבן, כאבים ברגליים, חוסר תחושה באזור הגב תחתון, נמלול ברגליים, חולשה באזור הגב התחתון או ברגליים וכן הלאה, בהתאם לאזור בו נמצא הדיסק הפגוע (לרוב, האזור הנפגע מפריצה או מבלט דיסק הוא עמוד השדרה המותני, אולם פגיעות כאלה נחשבות לשכיחות גם בעמוד השדרה הצווארי).
ד"ר גד ולן – מומחה לניתוחי פריצת דיסק וניתוחי עמוד שדרה
כמו במרבית תחומי הרפואה, גם בכל הנוגע לעמוד השדרה ולפגיעות בו, קיימת חשיבות רבה לאבחון נכון של הבעיה, כמו גם לביצוע הטיפול המתאים לה.
ד"ר גד ולן – מומחה לניתוחי עמוד השדרה ומנהל יחידת ניתוחי עמוד השדרה בבית החולים לניאדו, הינו בעל ניסיון רב בביצוע ניתוחי פריצת דיסק, והוא מקפיד ללוות את מטופליו ביחס אישי חם ותומך לאורך כל התהליך – החל מאבחון הבעיה והעמידה על חומרתה, דרך הצעת הפתרון המתאים למצב ולמטופל/ת וכלה בליווי המטופלים עד להחלמתם המלאה!
בשל הסיכונים הידועים הנלווים לניתוחי עמוד שדרה, חשוב לפנות אך ורק לרופא המתמחה בהם!