שברי דחיסה בעמוד השדרה הגבי והמתני הן פציעה שכיחה בנשים בעיקר, אך גם בגברים בגיל המבוגר הסובלים מאוסטיאופורוזיס. עקב הירידה בצפיפות העצם השבר נגרם כתוצאה מחבלה קלה ולעיתים אף לאל חבלה גוף החוליה קורס תחת משקל הגוף שמעליו.
הטיפול המקובל בשברים אלו הינו ייצוב בחגורה או מחוך לתקופה של כחודש וחצי עד חודשיים, וכאשר הכאב עדיין בלתי נסבל מעבר לתקופה זו מקובל לבצע הזרקה זעיר פולשנית של דבק לגוף החוליה על מנת להדביק את השבר ולהפסיק את הכאב.
הטיפול בשברים אלו במחוך או חגורה לוקה במספר חסרונות: המחוך מסורבל ולעיתים אינו ניתן למיקום טוב על הגוף עקב עודף משקל או כרס בולטת. המחוך אינו משכך טוב את הכאב ולכן נשים מבוגרות מוצאות את עצמן מרותקות למיטה רוב הזמן עקב הכאב העז מהשבר שאינו נשלט ע"י משככי כאב או החגורה. לשכיבה הממושכת עקב השבר יש מחיר המתבטא בהידרדרות תיפקודית של הקשיש או הקשישה, ממנה מאד קשה להתאושש לאחר שהשבר התחבר וביכולתם ללכת שוב ללא כאב.
בשנתיים האחרונות הוחל במרפאתו של ד"ר גד ולן ביישום טיפול ניתוחי זעיר פולשני לשברי עמוד שדרה המייתר את הצורך בשימוש בחגורות גב מסורבלות למשך חודשים ארוכים.
הקבוצה העיקרית היכולה להפיק תועלת מייצוב מוקדם של השבר הינה האוכלוסיה המבוגרת, בה שברים אלו הם בד"כ עקב אוסטיאופורוזיס הגורמת לחולשת החוליה, והשבר בד"כ נגרם עקב נפילה ארצה או חבלה קלה. על מנת למנוע שכיבה ממושכת, כאב המפריע לניידותו של המבוגר או הקשיש ולמנוע סיבוכים אפשריים של שכיבה וירידה בניידות, ניתן לבצע ייצוב השבר בניתוח זעיר פולשני.
בשנתיים האחרונות נותחו במרפאתי 21 מטופלים שנזקקו להזרקת דבק לחוליה, טכניקה המוכרת גם בשמות ורטברופלסטיה או קיפופלסטיה, עם הקלה מיידית בכאבי הגב, ובכל המקרים יכלו המנותחים לעמוד על רגליהם וללכת החל מ-6 שעות לאחר סיום הניתוח, ומרביתם השתחררו מאשפוז למחרת הניתוח.
בזכות טיפול זה יכולים הקשישה או הקשיש לשוב במהירות לשגרת חייהם הרגילה ללא כאב וללא מגבלות תפקודיות וכך לשמר את איכות חייהם כפי שהיתה טרם שאירע השבר.